Sirup iz medu in trobentic

Skoraj ni jeseni, zime ali pomladi, da se ne bi spopadali z nadležnim kašljem, ki je predvsem posledica padca odpornosti, prehlada, razdraženih dihalnih poti, morebiti celo prisotnosti bakterij ali virusov. Pred več kot desetimi leti sem odkrila odličen recept – sirup proti kašlju iz meda in trobentic. Ker sem se velikokrat spopadala z nadležnim kašljanjem, sem rekla, da preverim in preizkusim njegovo dejansko učinkovitost. Naredila sem sirup iz medu in trobentic, počakala nekaj tednov in pričela z njegovo uporabo. Sirup je prijetnega okusa, tako njegovo uživanje ni predstavljalo nobene večje ovire. Čim se je pojavil majhen dražeč kašelj, takoj sem posegla po sirupu in bila presenečena nad rezultati. Sirup je dejansko učinkoval in kaj kmalu je kašelj izginil ali pa postajal vedno blažji ter na koncu seveda popolnoma izginil. Danes sirup jemljem tudi preventivno in lahko rečem, da sem prav vesela, saj sem že skoraj pozabila, kaj pomeni dražeč kašelj.

Odličen tudi pri bonhitisu

Ob tej priložnosti bi želela omeniti tudi zgodbo moje kolegice, katere sin se je pogosto boril z bronhitisom. Vedno znova je težko dihal, močno kašljal, velikokrat je moral tudi v bolnico. Kolegica je bila povsem obupana, saj ni vedela, kako neki naj pomaga svojemu sinu. Ko me je nekega dne vprašala za nasvet, sem ji rekla, da ji priporočam sirup iz medu in trobentic, da je povsem naraven, vendar učinkuje. Sprva je bila nekoliko skeptična, vendar je z veseljem vzela nekaj sirupa, ki sem ji ga podarila. Minilo je le nekaj dni, nakar me pokliče kolegica in reče, da ne more verjeti, vendar sirup dejansko učinkuje. Njen sinček je veliko manj kašljal, lažje dihal, hkrati pa se mu je popravilo tudi počutje. Bila sem vesela ter ji dejala, da nikar naj ne preneha z jemanjem, dokler se mu stanje povsem ne popravi. Tako je njen sinček še naprej z veseljem jedel sirup, ki je otroku zelo prijazen in okusen, ob tem pa je kašelj že povsem izginil. A kar je ob tem najpomembnejše, da od takrat naprej njen sinček nima več težav z bronhitisi, ki so bili še pred kakšnim letom redni spremljevalci njegovega življenja.

Zares učinkuje

Podobnih resničnih zgodb poznam še veliko in prav vsi so danes navdušeni nad sirupom iz medu in trobentic. Morebiti je sirup nekoliko manj poznan, hkrati pa tudi mnogi menijo, da trobentice niso zdravilo, ki bi lahko pomagalo, saj mnoge mame menijo, da je edini način, da se njihov otrok pozdravi zdravilo, ki ga prejmejo v lekarni. Žal mnoge mamice ne želijo posegati po naravnih zdravilih, saj se bojijo, da ne bi bilo pravih učinkov ali da bi se stranje še poslabšalo. Hkrati pa velikokrat niti ne pomislijo, da je še kako pomembno, da poskrbijo tudi za preventivo pred boleznimi, okrepijo imunski sistem svojega otroka in se k kemičnim pripravkom zatečejo le v skrajni sili. No, pa da ne bomo krivili samo mamic, tudi mnogi starejši ljudje so povsem enakega mnenja, tako ni nič nenavadnega stavek: »Ne potrebujem zelišč, saj nisem bolan.« Ja, v tistem trenutku morebiti res nismo bolni, pozabljamo pa, da v kolikor bomo imeli mačehovski odnos do svojega telesa, mu ne bomo prisluhnili in ga ukrepili, da lahko že v naslednjih dneh zbolimo. Veliko lažje je bolezni prerpečevati, kakor pa zdraviti. Zato vam svetujem, da nekaj naredite zase, okrepite svoje telo, da bo močno, ko se bo moralo spopasti z bakterijami in virusi. Saj je od njegove moči odvisno, kdo neki bo tisti, ki bo iz bitke šel kot »zmagovalec«.