ZASEBNOST IN PIŠKOTKI

Zasebnost

Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o vas, kadar obiščete in uporabite spletno stran.
Upravitelj spletna trgovina Aurora planet d.o.o., naravna kozmetika, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine www.aurora-planet.com.
Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupa le naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka, če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.
Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v spletni trgovini Aurora planet d.o.o., naravna kozmetika, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine www.aurora-planet.com.

Za potrebe delovanja spletna trgovina Aurora planet d.o.o., naravna kozmetika, zbira naslednje uporabnikove podatke:
– ime in priimek,
– kontaktne podatke, vključno z elektronskim naslovom,
– demografske informacije (poštna številka, zanimanja),
– druge informacije, relevantne za raziskave in/ali ponudbe.

Kako in za kakšne namene uporabljamo zbrane podatke?
Podatke zbiramo za lažje razumevanje uporabnikovih potreb, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in učinkovitejšega nakupovanja ter za naslednje namene:
– beleženje rezultatov naše spletne trgovine,
– izboljšanje izdelkov in storitve,
– pošiljanje informativnega gradiva in ponudb po elektronski pošti.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikova zanimanja in izkušnje. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in zanimanji posameznega spletnega uporabnika.