Tečaj izdelave mazil

45.00

Tečaj izdelave mazil vam bo dalo vpogled v čudoviti svet izdelovanja mazil. Slednja so z leti vse bolj priljubljena. Zasluge za njihovo vse večjo priljubljenost ima tudi znanost. Saj z raziskovanjem zdravilnih zelišč in vsebnosti njihovih učinkovin, vse bolj vemo, kaj dejansko dobimo v macerat in kasneje v mazilo.

Začetek tečaja: 25.5.2024

Predava: Nataša Deutsch, certificirana zeliščarka in nabiralka divjih rastlin

Izvedba predavanja: virtualno, preko zaprte Facebook skupine

Opis

Mazila so zaradi navidez preproste izdelave in dostopnosti v zadnjih letih zelo pridobila na prepoznavnosti in zaželjenosti. Kljub temu, da so jih poznale že naše prababice, se je njihova izdelava v zadnjih letih nekoliko spremenila. Lahko bi rekli, da je v zadnjih letih postala njihova izdelava vse bolj dovršena in včasih tudi prava mala znanost. Za slednji korak razvoja je v veliki meri zaslužna znanost. Najnovejša dognanja in spoznanja namreč dokazujejo, da lahko s pomočjo medija oziroma topila v macerat iz zdravilnih rastlin, ki je najpomembnejša sestavina mazila, dobimo številne koristne učinkovine.

Izdelava mazil

Morda se na prvi pogled zdi izdelava mazila dokaj preprosta, a čim začnemo z delom lahko kaj hitro spoznamo, da temu vselaj ni tako. Izdelava kakovostnih mazil je pogosto prava mala znanost. Sama lahko slednje potrdim. Z izdelavo maceratov in mazil se ukvarjam že skoraj od otroštva (več kot sedem let tudi poslovno, saj sama izdelujem tako macerate kot mazila, ki jih najdete tukaj) in lahko rečem, da vsako leto spoznam nekaj novega, se nekaj novega naučim (za ta spoznanja so krive tako raziskave, slednjih je z leti vse več in vse več je raziskanih zdravilnih rastlin, kakor tudi moja raziskovalna žilica, ki si želi izdelati vedno boljša in boljša mazila) in ob teh spoznanjih, vedno znova dobivam ideje, kaj bi lahko še naredila.

Tako ni nič nenavadnega, da se vam ob začetku ustvarjanja porajajo vprašanja:

  • kakšno naj bo razmerje med maceratom in voskom,
  • kateri vosek uporabiti in zakaj,
  • koliko časa je življenjska doba mazila,
  • kako doseči, da bo mazilo čim bolj učinkovito,
  • na kakšen način pripraviti mazilo,
  • itd.

Vprašanja so v fazi spoznanja skrivnostnega sveta mazil povsem normalna in  nas ženejo k cilju oziroma nas spodbujajo, da postanemo vedno boljši. Tečaj bo postreglo s številnimi zanimivimi pogledi, spoznanji in prepričana sem, da boste na tečaju uživali. Ob tem bi želela dodati le:

Narava je čudežna in v sebi nosi številne zaklade.

Dovolimo ji, da nam jih pokaže. Saj bomo bogatejši tako mi, kako naši bližnji, ki bodo lahko s pridom uporabljali naše izdelke.

Tečaj izdelave mazil vam bo dal podroben vpogled v izbiro ustreznih olj in masel, kakšne so njihove lastnosti in namen. Spoznali boste pisanje ustreznih receptur in prejeli recepturo za vsestransko uporabno ognjičevo mazilo in številna druga mazila.

Tečaj izdelave mazil je namenjen vsem, ki si želite sami doma izdelati kvalitetna tradicionalna mazila. A so se vam sedaj porajala številna vprašanja, kako doseči pravo razmerje, katera masla, olja in macerate izbrati ter kombinirati. Katere voske lahko uporabimo za izdelavo in katere so najpogostejše napake pri izdelavi.

Vabljeni, da se mi pridružite.

Se že veselim druženja z vami!

Nataša Deutsch, certificirana zeliščarka, nabiralka divjih rastlin in velika ljubiteljica narave

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tečaj izdelave mazil”

0
Košarica